top of page
roze 3.png

STORMLOOP

07|05|22
22|05|22

Van 7 tot en met 22 mei 2022 waaiert het kunstenparcours STORMLoop voor de tweede keer uit tot in alle hoeken van Herentals.

De hele Kempische kunstscene komt op STORMLoop boven water met 100 projecten rond het centrale thema water. Ze stelt zich op in alle spleten en kieren van de stad: in winkels, etalages, leegstaande panden, caféconcerten en ja hoor: ook in de Nete. Trek op ontdekkingstocht en laat je verrassen op een 70-tal locaties doorheen de stad.

Het basisconcept van STORMLoop bestaat uit 2 delen:

- een centraal parcours en programmatie gecureerd door de organisatie SL

- een participatiewolk met deelname van amateur-kunstenaars uit de regio

 

Het centrale parcours loopt langs de Kleine Nete, terwijl de participanten in heel Herentals te vinden zijn. Het is de bedoeling dat het hoofdparcours en de participanten op elkaar inspelen en elkaar versterken. Voor deze editie is gekozen voor het thema water.

Water is een universeel en actueel thema. Het biedt inspiratie voor kunstenaars maar ook voer voor discussie rond milieu en wetenschap. Het grondwaterniveau, stijgende zeespiegels, droogte, bodemontharding, water als energiebron, transport...

Het hoofdparcours zal grotendeels langs de kleine Nete lopen en de watertoren wordt opengesteld als exporuimte, de vijvers van Sport Vlaanderen worden een openluchtpodium...

STORMLoop nodigde twee bevriende organisaties uit de Kempen uit om deel te nemen.

Ook het Hofke van Chantraine participeert mee in Stormloop en vaardigt een aantal individuele kunstenaars (Yasmine Akondo, Stien Boogaerts, Nele Verbeek, Ilse Joris, Benthe Van Beurden, Wiencek Debbie, Janne Leppens en Vladimir Tchervonisjenko) af, samen met projecten van leerlingen van de Kunstafdeling van het Heilig Graf Turnhout en het Beeldatelier van de Academie van Arendonk. Op deze manier wil Het Hofke jonge kunstenaars uit de ons omliggende gemeenten een platform bieden.

 

Noteer deze data alvast in je agenda. Het wordt de moeite!


Kunsthappening STORMLoop | 7/5 t/m 22/5

in en rond Kasteel Le Paige, Nederrij 135, Herentals
Locatie: www.stormloop.be/map

Openingsuren: 7/5 tot en met 22 mei, zat en zo van 12 tot 18 uur 

Meer info: www.stormloop.be

 

H2O in ‘t Hofke | 26/6 t/m 24/7

Na de kunsthappening zullen de door Het Hofke afgevaardigde werken en andere te zien zijn in het Hofke van Chantraine van 26/6 t/m 24/7.

Met werken van Yasmine Akondo, Stien Boogaerts, Nele Verbeek, Ilse Joris, Benthe Van Beurden, Debbie Wiencek, Janne Leppens, Vladimir Tchervonisjenko, Laura Teran Vranckx, Jan Hasselman, Paul van Beijsterveldt, Luk Van Soom, Wim Hermans, Peter Snijder, Aemilia Maas, Paul Versmissen en de leerlingen van de Kunstafdeling van het Heilig Graf-insitituut Turnhout en het Beeldatelier van de Academie van Arendonk.

Meer info over de werken van de leerlingen van het Heilig Graf vind je hier.

bottom of page