roze 3.png

AGENDA

De jaarkalender is te verkrijgen in het Hofke vanaf 6/9. Of vraag je exemplaar aan op info@hofkevanchantraine.be met vermelding van je adres.
Volg ons op Facebook en/of Instagram, zo ben je steeds als eerste op de hoogte!
Alle activiteiten vanaf januari zijn onder voorbehoud van de geplande restauratie
11/12 tot 9/1

Tentoonstelling | Ali Al Attar

De Irakees-Belgische kunstenaar Ali Al Attar vluchtte voor de oorlog in zijn land en woont sinds 2011 in België. Na aankomst in ons land bleef hij zich artistiek ontwikkelen. Het was zijn manier om als nieuwkomer te communiceren en zijn pijnlijke verleden te verwerken.

MEER INFO

IMG-20191230-WA0006.jpg
19/2 tot 6/3

Tentoonstelling 'Oerkracht' | Nina

Nina is een passionele kunstenares die vele disciplines beheerst: schilderijen in olieverf en acryl, beeldhouwwerken in klei, steen en keramiek. Intuïtief creëert zij in haar werken wat in haar innerlijke leeft: haar ruwe en primitieve kern transformeert zij tot aangrijpende kunstwerken.

IMGA8866          TURNHOUT        Stad Kunstwerken Nina
9/4 tot 24/4

Tentoonstelling | ArTe-SeiS

ArTe-SeiS is een kunstenaarscollectief van 6 eigenzinnige kunstenaressen met één gemeenschappelijk raakvlak: de passie om te creëren met respect voor ieders discipline

foto ArteSeiS.jpeg
7/5 tot 29/5

Tentoonstelling | Staf Colruyt

Het werk van beeldhouwer Staf Colruyt getuigt van een niet aflatende revolte tegen de ‘academische zekerheden’. Zelf verwoordt Colruyt het zo: “een verticale stuwing van ‘echt’ leven, buiten alle horizontale logica van oorzaak en gevolg, tijd en ruimte”.

Staf Colruyt 2.jpg
21/8

Jazzkitchenfestival in de tuin van het Hofke

Op dit gezellige Jazzfestival in de prachtige tuin van het Hofke kan je proeven van diverse genres jazz: jonge talenten versus ervaren muzikanten, standards en eigen composities, swing, latin, gipsy en funky-vibes.

DSC_0831.jpg
28/1 tot 6/2

Tentoonstelling | Remy Sterkens

Remy Sterkens is al vele jaren een gepassioneerd schilder, gespecialiseerd in olieverf. Bij elk aangrijpend beeld, ontstaat bij Remy de drang om het visueel te verwerken tot een droom. Door de compositie van vorm en kleur, licht en donker en door de structuur van de verf creëert Remy een schilderij waarin hij zichzelf terugvindt.

IMG_0370 (1).jpg
19/3 tot 27/3

Tentoonstelling 'Tekeningen' | Dries Uyttenhove

Dries is een begenadigd tekenaar die woont en werkt in Oud-Turnhout. De laatste jaren legde hij zich toe op houtskool portretten naar levend model. Met de leerlingen Kunst van het Heilig Graf Turnhout zette hij een samenwerkingsverband op rond de portretkunst in al haar facetten. Het boeiende resultaat van dit project wordt tegelijkertijd met de werken van Dries getoond.

mei 21 020.jpg
24/4

Tentoonstelling | Erfgoeddag maakt school!

Iedereen heeft wel ‘iets’ met school want een schoolverleden hebben we immers allemaal. De tijd die we op school doorbrachten, verbindt ons door wat we er leerden en door de tradities en verhalen. Op zondag 24 april duikt de cultureelerfgoedsector in het rijke schoolleven en -verleden.

MEER INFO

Erfgoeddag.jpg
3/6 tot 5/6

Roots- en bluesfestival | Goezot in 't Hofke

Goezot het sfeervolle festival in de tuin van het Hofke van Chantraine, programmeert op vrijdagavond een geweldig concert, zaterdag en zondag volgt naar het aloude maar beproefde recept een mix van Roots- en Blues.

Goezot 1.PNG