roze 3.png

AGENDA

De jaarkalender is te verkrijgen in het Hofke. Of vraag je exemplaar aan op info@hofkevanchantraine.be met vermelding van je adres.
Volg ons op Facebook en/of Instagram, zo ben je steeds als eerste op de hoogte!
11/11 tot 18/12/22

ExPodus

Gedwongen je thuisland verlaten, laat sporen na. Ongeacht de reden waarom je dat doet. Maar je neemt op je tocht ook je talenten mee. En als de kans zich voordoet, wil je die tonen aan je nieuwe leefomgeving, al is het niet altijd zo vanzelfsprekend je kunnen te bewijzen en je verhaal te doen.

MEER INFO

Banner_mail.jpg
7 tot en met 22/1/23

Expo Roger Segers | Ego Feci

Roger Segers stelt in het Hofke tentoon met tekeningen, pastels en olieverfschilderijen. Geïnspireerd door vroegere meesters en oude voorwerpen creëert hij intrigerende portretten, stillevens en landschappen. Een evenwichtige speling van licht en donker zijn een constante in zijn werken.

Roger volgde een opleiding Publiciteit-Grafiek en is autodidact schilder. Vandaag is hij voorzitter van Kunstkring De Gagel.

Opus0023-87.jpg
11 tot en met 26/3/23

Groepstentoonstelling | O.N.D.E.R.G.rond

Wat zich onder de grond bevindt doet zich boven het maaiveld voelen, zo willen tien kunstenaars samen in het Hofke verbeelden. Zij stellen hun individuele werken tentoon, zijnde het resultaat van een diepgaand onderzoek in ieders discipline (schilderijen, foto’s, tekeningen, sculpturen, mixed media). De kunstwerken functioneren autonoom maar diepere betekenissen ontstaan door de onderlinge relaties.

Deelnemende kunstenaars : Dirk van De Weyer, Gert Vervoort, Leo Reijnders, Magda Huygens, Marijke Pans, Martine Theys, Peter Foesters, Timo van Luijk en Veronique Croymans

affiche expo ondergrond1.jpg
13/5 tot en met 18/6/23

Expo Verstilling | Kristel Van Ballaer

Uitgepuurde vormen van een tijdloze schoonheid. De werken van Kristel Van Ballaer bieden de toeschouwer rust in de duizelingwekkende beeldenstroom van onze tijd. De houten sculpturen, bewerkt met olieverf, acryl of lak zijn een intuïtieve en meditatieve zoektocht naar tegenpolen en vormcontrasten. Een dynamiek ontstaat door variaties en de spanning tussen beeldhouw- en schilderkunst.

Kristel stelde reeds tentoon in binnen- en buitenland. Voor deze expo gaat zij in dialoog met de architectuur en de site van het Hofke.

kristelvanballaer_hofke_8.jpg
11/11 tot 9/12/22

Jef Van Leeuw

Jef Van Leeuw is een beeldhouwer met een voorliefde voor marmer en brons, maar hij schuwt evenmin andere steensoorten (Franse steen, arduin, etc.), polyester, hout of klei. 

Voor deze expo koos Jef een aantal werken uit zijn rijk oeuvre. 

MEER INFO

PROMOBEELD-Samen-één-brons.jpg
4 tot en met 26/2/23

Expo In/Out Kunstfietsroute

De kunstfietsroute leidt fietsers langs kunstwerken in Oud-Turnhout. De kunstenaars stellen nu hun beelden tentoon in het Hofke.

RolandRens.jpg
8 tot en met 23/4/23

Expo  Emotie - Energie - Beweging

Monica Stach / Ingrid Van Erwegen / Emmy De Brouwer

Emotie, energie en beweging zijn de centrale thema’s van drie kunstenaressen die schilderen op doek. De werken van Monika Stach tonen een obsessieve zoektocht naar schoonheid en elegantie in lichamelijke bewegingen en gelaatsuitdrukkingen. Natuur en vergankelijke architectuur inspireren Ingrid Van Erwegen tot een abstract kleurenpalet dat werd gemengd met haar persoonlijke emoties. Ook Emmy De Brouwer vertrekt vanuit de natuur en creëert intuïtief een beeld als interpretatie van de werkelijkheid.

ingrid.jpg