top of page
roze 3.png

AGENDA

SAVE THE DATE: 1 juli 2023
Slotevent Ho
fke van Chantraine
LIVE CREATIE VAN EEN NIEUW KUNSTWERK 'A NEW FIGHT’, DOOR MATTHIAS DE WOLF


Zaterdag 1 juli trekt het Hofke de deuren tijdelijk achter zich dicht voor een grondige renovatie. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een laatste kunstmanifestatie? Zijn we niet allemaal benieuwd naar hoe een kunstwerk tot stand komt? Hoe gaat de kunstenaar te werk? En, waar haalt een kunstenaar inspiratie vandaan? Op 1 juli palmt Matthias De Wolf het gelijkvloers van het Hofke van Chantraine in voor een live creatie van een nieuw kunstwerk ‘A New Fight’. Op het einde van de dag ontdek je het unieke eindresultaat. Het kunstwerk kan nadien aangekocht worden als 3D-print.

PRAKTISCH:
— zaterdag 1 juli van 10 tot 17 uur

Het kunstwerk kan daarna nog bezichtigd worden op dinsdag 11 juli van 17 tot 21.30 uur (nocturne)
— Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46

Voor de liefhebbers van comedy! VERKLAPTmet Nele Bauwens

Dinsdag 11 juli 2023 in de tuin van het Hofke

RTV en TV-PLUS stellen ‘Verklapt’ voor: een reeks boeiende zomervertellingen op dinsdagen, telkens in een fantastisch kader op prachtige locaties in openlucht. Rasechte vertellers staan garant voor een fascinerend verhaal, terwijl je relaxed in je favoriete buitenzitje geniet.

 

Op 11 juli is Verklapt te gast in de prachtige tuin van Hofke van Chantraine met een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens in een regie van Raf Walschaerts.

 

Dartelend ging Nele Bauwens door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend.
Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook. Met humor en weemoed, met warmte, liefde en sprankelende spitsheid vertelt Nele over de wereld waarin we leefden en over een nieuwe die geboren wordt. Een niet geheel virusvrije wereld, met één mensdom en één dierenrijk, die elkaar bestuderen en van elkaar leren. Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens.

PRAKTISCH:
Tuin Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46.
Om op de hoogte te blijven van de locatie bij slecht weer, of voor meer info: verklapt.be.
Tuin open vanaf 19 uur, voorstelling om 20 uur.

JazzKitchen festival | Festival van goede smaak in de tuin van het Hofke van Chantraine
zondag 20 augustus 2023 van 11 tot 19 uur

PRAKTISCH: www.jazzkitchen.be

bottom of page