roze 3.png

AGENDA

De jaarkalender is te verkrijgen in het Hofke vanaf 6/9. Of vraag je exemplaar aan op info@hofkevanchantraine.be met vermelding van je adres.
Volg ons op Facebook en/of Instagram, zo ben je steeds als eerste op de hoogte!
7/5 tot 22/5

Kunsthappening | STORMLoop

De tweede editie van kunsthappening STORMLoop  in Herentals is opgebouwd uit 2 lagen:
- een kunstenparcours samengesteld door de organisatie zelf;
- een participantenparcours samengesteld door mensen/organisaties uit de ruime omgeving van Herentals.

MEER INFO

Stromloop background.jpg
15/5 tot 12/6

Tentoonstelling Lieve De Weert |  Lieves kamertjes

Op (bijna) tachtigjarige leeftijd is Lieve tot het inzicht gekomen dat haar ‘kopke’, haar brein bestaat uit heel veel kamertjes, zeer verschillend, ja soms gewoon tegengesteld aan elkaar qua inhoud en sfeer. Ze is daarbij steeds op zoek naar een balans, naar een evenwicht, en dat doet ze via kunst.

Lieve leerde uit te beelden wat ze beleeft en te beleven wat ze uitbeeldt, op een authentieke manier. Zo kan je Lieve in één van haar kamertjes zien spelen met haar kleinkinderen, en in een andere kamer zien treuren om Oekraïne.

Welkom in Lieves kamertjes!

MEER INFO

thumbnail_IMG_2450_edited.jpg
25/6 tot 24/7

STORMLoop in 't Hofke

Na de kunsthappening STORMLoop in en om kasteel Le Paige in Herentals, zullen de door Het Hofke afgevaardigde werken, te zien zijn in het Hofke van Chantraine. Meer info volgt binnenkort.

Met o.a. werken van Yasmine Akondo, Ilse Joris, Debbie Wiencek, Laura Teran Vranckx, Benthe Van Beurden, Stien Bogaerts, Janne Leppens en Nele Verbeek.

In samenwerking met de kunstafdeling van Heilig Graf Turnhout en de Deeltijds Kunstonderwijs Arendonk.

MEER INFO

Van Beurden.jpg
7/5 tot 29/5

Tentoonstelling | Staf Colruyt
GEANNULEERD

Het werk van beeldhouwer Staf Colruyt getuigt van een niet aflatende revolte tegen de ‘academische zekerheden’. Zelf verwoordt Colruyt het zo: “een verticale stuwing van ‘echt’ leven, buiten alle horizontale logica van oorzaak en gevolg, tijd en ruimte”.

Deze expo werd geannuleerd.

Staf Colruyt 2.jpg
3/6 tot 5/6

Roots- en bluesfestival | Goezot in 't Hofke

Goezot het sfeervolle festival in de tuin van het Hofke van Chantraine, programmeert op vrijdagavond een geweldig concert, zaterdag en zondag volgt naar het aloude maar beproefde recept een mix van Roots- en Blues.

Op locatie: Zweepes Ven Oud-Turnhout.

Meer info op www.goezot.be

Goezot 1.PNG
21/8

Jazzkitchenfestival in de tuin van het Hofke

Op dit gezellige Jazzfestival in de prachtige tuin van het Hofke kan je proeven van diverse genres jazz: jonge talenten versus ervaren muzikanten, standards en eigen composities, swing, latin, gipsy en funky-vibes.

DSC_0831.jpg