top of page
roze 3.png

STARVADRENOVATIE

Start renovatiewerken Hofke van Chantraine

Eindelijk is het dan zover. Het Hofke wordt gerenoveerd. De werken vangen aan in november.

De voorbije weken werd er door vele vrijwilligers en de technische dienst hard gewerkt aan het leegmaken van het Hofke: schilderijen en kunstvoorwerpen werden geïnventariseerd, genummerd, ingepakt en verhuisd naar de kelder van OC De Djoelen. Het uitgebreide archief van Heemkundekring Corsendonca (bidprentjes, boeken, foto’s, cultureel erfgoed,…) werd ingepakt en overgebracht naar een nieuw onderkomen gelegen op Steenweg op Mol 22. Het documentatiecentrum van Heemkundekring Corsendonca kan je vanaf december bezoeken op Steenweg op Mol 22 elke dinsdagnamiddag tussen 13.30 en 16 uur of op afspraak.  

En last but not least, is het de beurt aan de dienst Toerisme-Heemkunde die tijdens de werkzaamheden tijdelijk onderdak krijgt in het cultuurloket van OC De Djoelen. De openingsuren blijven dezelfde, de dienstverlening uiteraard ook.

Bedankt aan alle kunstenaars, curatoren, muzikanten, vertellers, dichters, fotografen, bezoekers, sympathisanten, collega's, lokaal bestuur, vrijwilligers, ... Dankzij jullie allen is het Hofke de voorbije 23 jaar kunnen uitgroeien tot een dynamische ontmoetingsplek waar alle leeftijden op een gemoedelijke en aangename manier konden genieten van kunst, cultuur en erfgoed. 

 

Benieuwd naar hoe het verder gaat met het Hofke tijdens de sluiting? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de verbouwingswerken en heropening, maar ook van de initiatieven die we plannen op externe locaties. 

bottom of page