top of page
roze 3.png

EXPPOST_VERSTILLING

Zondag 29/10 van 11 tot 17 uur

De benedenverdiepingen van het Hofke van Chantraine zijn verlaten. Het gebouw staat leeg in afwachting van renovatie. Enkel het licht speelt door de kamers van de oude pastorie.


Onder het dakgebinte zijn nog vier ruimtes te bezoeken. Na haar solotentoonstelling in het voorjaar werkte Kristel Van Ballaer hier tijdens de zomermaanden in stilte en afzondering gestaag verder. De kalkmuren van Bedroom staan nu vol notities, krabbels, tekens en schema’s. Ze geven ons een inkijk in het scheppingsproces van de kunstenaar. Met potlood en een minimum aan verf noteerde ze vormen uit natuur en architectuur, inspirerende vormen die ze vertaalt naar haar eigen wereld. Onze verbeelding wordt geprikkeld. Women’s room en White Cube uit expo ‘Verstilling’ zijn zorgvuldig gecomponeerde installaties, waar ze de dialoog met de ruimte aangaat.

 

De tentoonstelling POST_verstilling brengt een heilzaam tegenwicht voor de beeldenstorm die in ons dagelijks leven woedt. Tijdens het stilte-weekend kan je voor een laatste keer de zolderkamers in alle rust komen bekijken. In het najaar worden de wanden van deze kamers gesloopt en verdwijnen de tekeningen en graffiti. De artefacten en de verstilling die ze oproepen, zullen in onze herinnering blijven.

 

En op afspraak van 23 tot 27 okt, via kristel.van.ballaer@telenet.be

(onder voorbehoud start renovatiewerken)

bottom of page