top of page
roze 3.png

25, 26 en 27/10 | DAVADSTILTE

Omdat troost verzacht

 

Op zondag 27 oktober 2024 is het weer zo ver. In heel Europa gaat de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we zetten de wijzers één uur stil. Even lijkt er rek te zitten op de kloktijd. Even wat minder nood om op tijd te zijn of om een deadline te halen.

De jaarlijkse campagne ‘Dag van de Stilte’ focust op de waarde van verstilling, vertraging en kwaliteitsvolle aandacht in onze samenleving. De campagne wil bewust maken van de kracht van stilte in ons hectisch en vaak lawaaierig bestaan. Stilte werkt positief voor meer veerkracht, meer verbinding en meer evenwicht. Over sectoren en mensen heen.

Op zaterdag 26 oktober om 19 uur vertragen we in Oud-Turnhout aan de Troostplek van Ferm achter de kerk van het Zwaneven. Het Bouwcomité heeft een stukje grond beschikbaar gesteld op de plaats waar vroeger de Mariagrot stond, naast de pauzeplaats die enkele jaren geleden werd aangeplant ter nagedachtenis van Marie-José Melis. De troostplek wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Maar je kan er ook gewoon even tot rust komen.   

 

Op de dag van de Stilte en in aanloop naar Allerheiligen willen we aan de Troostplek samenkomen om troost te vinden bij elkaar, want troost verbindt mensen, troost verzacht. Troost biedt hoop en perspectief en zorgt voor een warme verbondenheid tussen mensen.

Omdat troost verzacht | De expo

Ann Wens en Rita Mariën tonen met hun beeldhouwwerk de helende kracht van letterkappen.

Tijdstip: 26/10, 11u30 tot 17u
Locatie: Troostplek Zwaneven (achter de kerk), Steenweg op Mol 159 in Oud-Turnhout
Toegang: gratis
Info: gezondheid@oud-turnhout.be

 

Oproep tot deelname

Wat betekent troost voor jou? Wat is troostend voor jou? Wat was ooit troostend voor jou?

Hofke van Chantraine en het Gemeentebestuur nodigen iedereen uit om (zelfgeschreven) teksten, gedichten, spreuken, tekeningen, foto’s, kunstwerken enz. in te zenden die troost bieden of waar zij troost uit putten.  Alle bijdragen worden gebundeld en getoond in de kerk van het Zwaneven tijdens een verbindend samenzijn met tekst en muziek op zaterdag 26 oktober.

Wil je graag zelf je tekst voordragen, geef dit zeker aan bij je inzending.

Stuur jouw bijdrage door aan gezondheid@oud-turnhout.be. Wil je graag anoniem iets insturen, vermeld dit dan ook even in je mail.  

 

Wil je genieten van een langgerekt stilteweekend, dan zijn er op verschillende natuurlocaties overnachtingsmogelijkheden. Raadpleeg de website www.destillekempen.be of www.visitoud-turnhout.be/logeren.

bottom of page