top of page
roze 3.png

27, 28 en 29/10 | DAVADSTILTE

Kom de stilte beleven in onze Kempen op 27, 28 en 29 oktober

Op zondag 29 oktober 2023 is het weer zo ver. In heel Europa gaat de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we zetten de wijzers één uur stil. Even lijkt er rek te zitten op de kloktijd. Even wat minder nood om op tijd te zijn of om een deadline te halen.

De jaarlijkse campagne ‘Dag van de Stilte’ focust op de waarde van verstilling, vertraging en kwaliteitsvolle aandacht in onze samenleving. De campagne wil bewust maken van de kracht van stilte in ons hectisch en vaak lawaaierig bestaan. Stilte werkt positief voor meer veerkracht, meer verbinding en meer evenwicht. Over sectoren en mensen heen.

Uit monumenten, natuur, muziek, poëzie, beelden en verhalen ademt trage tijd.

In het weekend van 27-28-29 oktober nodigen we je uit om de stilte op te zoeken en te ervaren wat stilte en rust met je doen. Stiltepioniers in de Kempen verrassen je met activiteiten op bijzondere locaties in Arendonk, Oud-Turnhout, Turnhout en Hoogstraten, in stads- of dorpskern en in de wijde natuur. Want stilte, natuur en erfgoed gaan mooi hand in hand. Je kan kiezen uit stille wandelingen, poëzie- en haikubeleving, een ontbijtlezing, intieme concertjes enzovoort.  Het volledig programma vind je op www.destillekempen.be


Volgende stilte activiteiten kan je in Oud-Turnhout beleven

‘Sound Healing’ - VOLZET

Zaterdag 28 oktober van 19 tot 20 uur

Laat je  meevoeren op de frequentie van de klankschalen en ervaar een liefdevolle en helende stilte, want stilte op zich is ook een geluid.

Maak een reis door je zintuigen en laat je onderdompelen in een bad vol hemelse geluiden. De harmoniserende  en zuivere klanken brengen je lichaam en je geest in diepe rust en ontspanning.

Sta even stil en luister bewust naar je innerlijke wereld.

 

Locatie: Sint-Bavokerk, Kerkstraat 100

Deelname: gratis, vooraf inschrijven is nodig via miraise.peeters@oud-Turnhout  014 46 22 25 (aantal deelnemers beperkt tot 30)

 

‘Rondom schors, wandeling en meditatie’

Zondag 29 oktober van 13.30 tot 16 uur

Op 29 oktober ontdek je in Landschap De Liereman van 13.30 tot 16.00 uur de verborgen wereld van schors. Door te kijken, te voelen en het ontstaan en de levensloop van schors te begrijpen, vind je ook wijsheid in de relatie tussen bomen en jezelf. Samen met onze ervaren gidsen ga je op een informatieve ontdekkingstocht en verken je de creatieve, spirituele en meditatieve aspecten van schors. Na deze wandeling kijk je gegarandeerd met een andere blik naar schors, naar de boom die erachter zit en naar jezelf.

 

Vertrek: Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 43

Deelname: gratis, inschrijven is nodig www.natuurpunt.be/bcdeliereman-agenda

 

Wil je genieten van een langgerekt stilteweekend, dan zijn er op verschillende natuurlocaties overnachtingsmogelijkheden. Raadpleeg de website www.destillekempen.be of www.toerismeoud-turnhout.be/logeren.

bottom of page