top of page

07|02|21
28|03|21

Tinka Pittoors & Kris Fierens 

OPENINGSUREN
vr & za | 13.30 - 17 uur
zo | 10 - 17 uur
vrije toegang

LOCATIE
Kunst- en erfgoedcentrum
Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout

Tinka Pittoors creëert in haar werk een imaginaire wereld, waarin dromen, gedachten en herinneringen worden ondergebracht. Haar installaties bestaan uit een samenspel van kleine en middelgrote voorwerpen. Tekeningen, sculpturen en zeefdrukken kunnen zowel zelfstandig als in een groter geheel functioneren. Eén van de thema’s die regelmatig passeren is de verbinding tussen natuur en cultuur. De fantasie gaat telkens op de loop met de werkelijkheid. Tinka’s werk vertrekt dikwijls vanuit het concept van het beeldend neologisme dat bestaat uit een samenstelling van bestaande en nieuwe vormen. Figuren, bollen en planten vloeien in elkaar tot surreële organismen. Van frivool en ondeugend tot lieflijk en complex.

 

Kris Fierens  vertrekt vanuit een nooit te herhalen combinatie van het gestuele, het sensuele, het emotionele en het onderbewuste. Door het gebruik van verf of sculptuur exploreert hij de mogelijkheden om met verschillende lagen en motieven over en in elkaar een zekere spanning in het beeld te veroorzaken. Elk schilderij bevat de nodige verrassingen. Voor het werk van Kris moet je je openstellen. De kijker die naar associaties uit de realiteit op zoek gaat, komt bedrogen uit. Pas als je je erbij neerlegt dat niet alle kunst een uitgesproken picturale betekenis heeft, toont het werk zijn ware gelaat.

 

Naar aanleiding van de expo wordt ook de fietsroute ‘Kunst-OUT’ gelanceerd. De fietstocht van zo’n 18 km leidt je langs 17 unieke kunstwerken in Oud-Turnhout, en passeert ook langs het nieuwe beeld van Tinka Pittoors aan GC De Heischuur in Oud-Turnhout. De route is vanaf 8 februari gratis te verkrijgen in het Infokantoor Toerisme, gevestigd in het Hofke van Chantraine.
 

bottom of page