top of page
roze 3.png

REMY  STERKENS  HILDDEROY

28|1|22
6|2|22

OPENINGSUREN
di t/m vr: 13.30 - 17 uur

za & zo: 11 - 17 uur
vrije toegang

LOCATIE
Kunst- en erfgoedcentrum
Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout

Expo 'Met verbeeldende kracht'

 

Remy Sterkens (° 1942) is al vele jaren gepassioneerd bezig met schilderen, voornamelijk in olieverf. Hij volgde les aan de Academies van Turnhout en Geel. Via deelname aan diverse workshops schoolde Remy zich constant bij. Samen met andere afgestudeerden van de Academie van Turnhout stichtte hij het schilderatelier Alla Prima.

 

Telkens wanneer Remy een aangrijpend beeld opvangt, ontstaat de drang om dit schilderkunstig weer te geven. Er ontstaat als het ware een droom. Het beeld krijgt een eigen interpretatie, en neigt naar utopie. Door compositie van vorm en kleur, licht en donker, transparantie of verfstreken met borstel en paletmes, maar vooral door scholing en ondervinding, wordt het een schilderij waar Remy zichzelf in terugvindt.

 

Remy Sterkens is nog steeds actief lid van het schildersatelier Alla Prima, schilderen blijft zijn passie. Nu zijn 80ste verjaardag nadert zet hij met deze expo de kroon op zijn levenslange werk.

Hilde Deroy.jpg

De schilderijen van Remy worden uitgebreid met kalligrafiewerken van zijn echtgenote, Hilde Deroy. Hilde beschikt over het talent om een bijzondere vorm en compositie te geven aan de woorden waarmee zij haar emoties en het verlangen naar een vredevolle wereld uitdrukt.

bottom of page