top of page
roze 3.png

PANTRHEI

8|4|23
23|4|23

OPENINGSUREN

za 8/4, zo 9/4, ma 10/4, vr 14/4, za 15/4, zo 16/4, vr 21/4, za 22/4, zo 23/4, telkens van 14 tot 18 uur

vrije toegang


LOCATIE
Kunst- en erfgoedcentrum
Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout

Alles stroomt en niets is blijvend

Over de kunstenaars:

 

Ingrid van Erwegen experimenteert met kleuren en vormen en vertrekt daarvoor vanuit een foto of vanuit een herinnering. In de fase tussen de onderlaag en de definitieve laag zoekt IVE naar het juiste kleurenpalet en het beeld dat al in haar hoofd bestaat. Het mengen van kleuren is voor haar een deel van het schilderplezier. Dat gebeurt op palet, of door het vegen met brede borstel ook rechtstreeks op het doek zelf. Inspiratie haalt ze uit de omgeving en de natuur. De vergankelijkheid van alles intrigeert haar en ook de waan van de dag heeft invloed op haar werk. Met weinig borstels schildert ze nat in nat. Het figuratieve wordt non-figuratief.

 

Monika Stach interpreteert en schildert catwalk modellen in extravagante outfits. Haar kunstwerken zijn een expressie van het proces dat ze zelf de afgelopen jaren op persoonlijk vlak doorlopen heeft. “Lopen over een catwalk is lopen door het leven.” De creaties staan symbool voor de invloeden van anderen op ons eigen leven.  Stach geeft ons een visuele impuls om zelf en met trots onze levensloop te bepalen en niet verstrikt te raken in de agenda's en meningen van anderen. “We zijn voortdurend in verandering, maar de richting die je uitgaat, bepaal je zelf.”

Emmy De Brouwer haalt haar inspiratie uit de natuur. Haar schilderijen geven vorm aan waarnemingen die haar triggeren en als kapstok dienen voor het schilderen. Het schilderij ontstaat terwijl het geschilderd wordt. Het schilderproces wordt constant bijgestuurd en is onderhevig aan de energie en de emoties die er op dat ogenblik aanwezig zijn. Net zoals de natuur constant in verandering is, is ook het schilderproces voortdurend onderhevig aan verandering. Door dit proces van wederzijdse beïnvloeding van veranderende waarnemingen en wijzigende energie en emoties bij de schilder, ontstaan er schilderijen die nooit dezelfde zijn. De interpretatie van een op zich steeds veranderende werkelijkheid, via intuïtieve vormgeving van lijnen en vormen, leidt tot een unieke en aan de schilder eigen interpretatie van de werkelijkheid.

bottom of page