top of page
roze 3.png

LEBUÏD'AESE  TENTOONSTELLING

24|9|22
30|10|22

OPENINGSUREN
do t/m zo: 13.30 - 17 uur

vrije toegang

LOCATIE
Kunst- en erfgoedcentrum
Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout

Lebuïn D’Haese is beeldend kunstenaar en schrijver van poëzie.

Hij stelt tentoon in België en andere Europees en Zuid-Amerikaanse landen. 

Lebuïn communiceert via zijn werk met het publiek,  dat op die manier inzicht krijgt in zijn denkwereld. Want kunstenaarschap is voor hem niet vrijblijvend. l’Art pour l’art, kunst omwille van de kunst, is aan hem niet besteed. Hij is een geëngageerd kunstenaar met slechts één enkel onderwerp: de mens.

 

Licht ironisch kijkt Lebuïn D’Haese naar ‘la comédie humaine’, bewogen kijkt hij naar ‘de mensheid en haar weedom’. Wàt hij ziet en hoé hij dat ziet komt tot leven in zijn beelden.

Hij blijft beeldend denken, beeldend handelen. Een sobere vormgeving, het weglaten van overtollige accidentalia, het strakke betomen van eigen gevoelsopwellingen zorgen ervoor dat de dramatische bewogenheid in die beelden nooit uit zijn bedding stroomt.

 

Via zijn beelden vertelt Lebuïn D’Haese een verhaal. Elk beeld is onderdeel van dit verhaal, is een personage met een eigen voorgeschiedenis, een eigen toekomst. Zo staat hij/zij voor ons. Ergens onderaan vinden we zijn/haar naam, door de schepper als een logo, een adagium in de klei getekend.

 

Zijn beeldend werk omvat ook veelkleurige tekeningen op basis van potlood en pen. Net als zijn teksten, zoomen de tekeningen in op details, anders naar het verleden kijken, jeugd en herinneringen met oudere ogen inkleuren, tegelijk militant zijn, ‘oproepen tot’, blijven geloven in de maakbaarheid van die andere wereld, de spiegel consulterend, in het schaarse haar krabben om anekdotisch, emblematisch het land te tonen, de verloren dromen, het mysterie van het hier-zijn, de hobbelige ontmoeting met het leven.

www.lebuindhaese.be

Op 29/9, 9/10, 15/10 en 30/10 is de kunstenaar zelf aanwezig tussen 13.30 en 17 uur. Hij zal je met veel plezier rondleiden en vertellen over zijn kunstwerken. 

Hartelijk dank voor uw inschrijving!

© 2021 Hofke van Chantraine

Kerkstraat 46

2360 Oud-Turnhout, België

Tel: 0032 14 47 94 94

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page