top of page
roze 3.png

JEVALEEUW

11|11|22
9|12|22

PROMOBEELD-Samen-één-brons.jpg

OPENINGSUREN
ma t/m vr: 9 - 17.30 uur
Za & zo: 13.30 - 17.30 uur

vrije toegang

LOCATIE
Lokaal Dienstencentrum Eigenaard,
Koning Boudewijnlaan 80
Oud-Turnhout

Op 11 november werd het werk Kundalini van beeldend kunstenaar Jef Van Leeuw ingehuldigd door het gemeentebestuur van Oud-Turnhout en de werkgroep ‘Kunst in de Straat’. Het werk zal uitkijken op de vallei van de AA, de bezoekers en bewoners van Lokaal Dienstencentrum Eigenaard en de passerende fietsers en wandelaars.

Naar aanleiding van deze inhuldiging loopt er een tentoonstelling met werken van Jef Van Leeuw in DC Eigenaard.

Jef Van Leeuw is een beeldhouwer met een voorliefde voor marmer en brons, maar hij schuwt evenmin andere steensoorten (Franse steen, arduin, etc.), polyester, hout of klei.

Naast een reeks mollige dames en heel herkenbare dierenfiguren, heeft hij een serie slangen geproduceerd in allerlei materialen. Tegelijk werkte hij aan surrealistisch aandoende, mythische figuren. Jef laat de toeschouwer op die manier mee genieten van zijn ongebreidelde fantasie.

Naast zijn beeldhouwwerken is hij tijdens de wintermaanden actief met juweelontwerpen. Die ontwerpen variëren van figuratief tot abstract en worden op vraag in zilver of goud uitgevoerd.

Hij boetseert tevens naar levend model.

Verder schrijft hij regelmatig verhalen rond het ontstaan van zijn beelden, die hij met een begeleidende schets laat verschijnen in de magazines van verschillende kunstkringen.

Voorts werkt hij ook in opdracht aan tuin- en grafornamenten en bedenkt samen met de opdrachtgevers gepaste relatiegeschenken, die in allerlei materialen kunnen uitgewerkt worden.

Voor deze expo koos Jef een aantal werken uit zijn rijk oeuvre. De beelden zijn in marmer of brons, de hangende werken zijn linosnedes.

Hartelijk dank voor uw inschrijving!

© 2021 Hofke van Chantraine

Kerkstraat 46

2360 Oud-Turnhout, België

Tel: 0032 14 47 94 94

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page