Marc Spiessens Een Sebastiaan Coppens | Tentoonstelling

12 T/M 27 MEI 2018

Marc Spiessens Een Sebastiaan Coppens | Tentoonstelling

Spiessens vertrekt van een abstractie van een foto waarbij
kleurvlakken en lijnen evolueren naar een persoonlijke

suggestie van het oorspronkelijk beeld. Hij heeft een voorkeur voor schilderijenreeksen rond specifieke thema’s. In zijn recentste reeks, ‘The Company’, die in het Hofke wordt getoond, staan de uiteenlopende operationele activiteiten van zijn werkgever Agfa-Gevaert centraal.

Sebastiaan Coppens is één van de weinigen in België die kan glasblazen als een ambachtsman. Omdat er in België geen enkele intensieve opleiding voor glasblazen bestaat en door zijn lichte aversie voor het academische, koos hij om de traditionele glaskunstopleidingen te verlaten en als leerjongen, tegen kost en inwoon, te werken voor de Franse meesterglasblazer Gregoire Pays, in het atelier van Vannes-le-Châtel.

Sinds 2009 exposeert Sebastiaan Coppens in binnen- en buitenland, onder andere op de Art Fair Köln, Hermitage van Amsterdam en de Universal Art Expo Milano.

Als professioneel kunstenaar, kan hij nu 2 werelden samenbrengen.

Enerzijds maakt hij unieke geblazen objecten in beperkte series. Anderzijds maakt hij conceptueel werk. Door (eigen) geblazen glas als medium te gebruiken in de hedendaagse kunst, wordt de teloorgang van Belgische glasgeschiedenis voorkomen.

Sebastiaan’s creaties ogen soms speels soms geven ze een donkere indruk. Zijn inspiratie put hij uit de natuur en de kosmos. Bij zijn grote sculpturen combineert hij glas met hout, inox, cortenstaal en smeedijzer.
Ontdek dat zijn werken meditatief en idealisme meedraagt...

www.seglastiaan.be

Openingsuren
do t/m zo: 13.30 tot 17 uur
Andere dagen op afspraak
Vrije toegang

 

Vernissage
za 19/5/2018 van 14.30 tot 17 uur, in aanwezigheid van de kunstenaars.
Gelieve te bevestigen vóór 16/5/2018 op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.