top of page
roze 3.png

EXPH2O

26|06|22
24|07|22

OPENINGSUREN
za & zo | 13.00 - 17 uur

vrije toegang

LOCATIE
Kunst- en erfgoedcentrum
Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout

H2O is het vervolg op de deelname van Hofke van Chantraine aan het kunstenparcours STORMLoop dat in mei plaatsvond in Herentals. De hele Kempische kunstscene kwam er boven water met 100 projecten rond het centrale thema water. Als bevriende organisatie toonde het Hofke in kasteel Le Paige werk van jonge individuele kunstenaars samen met projecten van leerlingen van de Kunstafdeling van het Heilig Graf Turnhout en het Beeldatelier van de Academie van Arendonk.

 

Geen locatie meer geschikt dan het Hofke van Chantraine voor een expo over een zo universeel en actueel thema als water. De tuin van het Hofke beschikt namelijk niet alleen over een prachtige vijver met fontein, maar wordt ook doorsneden door de rivier de AA. De link met water is dus nooit ver weg.

 

Wie ‘kunst’ en ‘water’ zegt hoeft niet noodzakelijk uit te monden in gesprekken over zeegezichten in de stijl van William Turner of stranden, rivieren en krijtrotsen van de Impressionisten. Ook voor hedendaagse kunstenaars vormt water een meer dan dankbaar onderwerp, soms in verrassende vorm, al dan niet met een boodschap of symboliek.

De expo die het Hofke in Herentals presenteerde, wordt tijdens H2O verder uitgediept en uitgebreid met extra kunstenaars en nieuwe artistieke creaties. Verschillende disciplines komen aan bod: schilderkunst, video, installatiekunst, glaskunst, beeldhouwkunst, fotografie, tekenkunst, lichtkunst, mixed media, design, enz.

 

Deelnemende kunstenaars: Yasmine Akondo, Stien Boogaerts, Nele Verbeek, Ilse Joris, Benthe Van Beurden, Debbie Wiencek, Janne Leppens, Vladimir Tchervonisjenko, Laura Teran Vranckx, Paul van Beijsterveldt, Jan Hasselman, Luk Van Soom, Wim Hermans, Peter Snijder, Aemilia Maas, Paul Versmissen, Matthias De Wolf en leerlingen van de Kunstafdeling van het Heilig Graf Turnhout en het Beeldatelier van de Academie van Arendonk

bottom of page