top of page
roze 3.png

ARTE-SEIS  GOES BACK TO BASIC
BACK TO ART

9|4|22
24|4|22

OPENINGSUREN
do t/m za: 13 - 17 uur
zo t/m za
: 13.30 - 17 uur
vrije toegang

LOCATIE
Kunst- en erfgoedcentrum
Hofke van Chantraine
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout

foto ArteSeiS.jpeg

ArTe-SeiS zijn 6 eigenzinnige kunstenaressen met een gemeenschappelijk raakvlak:

de passie om te creëren met respect voor ieders discipline.

An Bruloot | papierkunst

Bruloot belandde als fotografe in de grafische sector en daar werd de liefde voor papier geboren. na het volgen van verschillende workshops ontwikkelde ze haar eigen stijl. Haar werken zijn momentopnames van emoties en ervaringen.

>> anbruloot@skynet.be

Ann Schiltz | keramiek en grafiek

Op het hoogtepunt van haar boeiende internationale carrière zei Schiltz zonder veel boe of ba de modewereld vaarwel om zich volledig te wijden aan haar passie, keramiek. Haar twee ovens - de ene voor porselein en de andere voor groter werk - zijn haar kompanen. Zij wordt beroerd en ontroerd door muziek, de natuur, de stilte en door mensen te ontmoeten. Haar subtiele gevoel voor humor is een rode draad doorheen haar werk. Ze is steeds op zoek naar het ultieme, soms ver doorgedreven, soms uitblinkend in zijn eenvoud. Er staan veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland op haar palmares, o.a. bij Seven rooms (Aantwerpen, 2014), Gallery Dada (Rotselaar, 2015), SD Worx (2018)° en Gallery Svensonart (Knokke). Haar werken zijn permanent te bezichtigen in het museum voor keramiek in Torhout en in het Letterhuis in Antwerpen.

>> Ann Schiltz -0475 41 99 00 - ann@annschiltz.be - www.annschiltz.com

Diane Petry | wandschilderijen

Petry studeerde stylisme - patroontekenen en tekende voor vele grote namen in de modewereld. Zij is steeds spelend bezig met marterialen - verven en stoffen - om verrassende combinaties te zoeken. Zij schilderde op reuzenvliegers in canvas en plaatste zo de omkadering niet rond maar in het werk. Zij stelde deze tentoon in verschillende galerijen, zoals De Magiers, cellart, De Backer, Noordtheater en galerie Dis. Haar geschilderde wandtapijten zijn orgineel. De ondergrond wordt zorgvuldig voorbereid en bestaat uit natuurlijke materialen zoals batist, katoengaas en bewerkt ongebleekt papier.

>> Atelier Brasschaat - 0479 66 99 49 - 03 653 09 02 - www.ianpetry.be

Lydia De Groof | olieverf

De Groof is geboeid door mens, natuur en de maatschappij in het algemeen. Zij heeft een voorliefde voor de schilderkunst. Met veel aandacht voor detail maakt zij hedendaagse, figuratieve schilderijen. De thematiek is subtiel en steeds een zoektocht naar symbolen, waar zij vertrouwt op haar eigen gevoel en intuïtie. Lydia’s kunstwerken werden verscheidene malen tentoongesteld en erkend in kunstwedstrijden en maken deel uit van meerdere privécollecties.

>> Atelier albatrosdreef 27, 2960 Brecht - lydiadegroof@telenet.be - www.lydiadegroof.com - Kunstgalerie Novelarte

Mien Hermans | grafiek

Hermans wordt al 50 jaar geïnspireerd om met verschillende technieken haar creativiteit vorm te geven. De nadruk ligt op het creëren van monotypes, etsen of litho’s om haar expressiviteit te uiten. Eens het werk af is, kan zij afstand nemen. Aan het resultaat op zich is zij niet zozeer gehecht. Ze is dan weer zoekend...

 

Nora Van Wayenberghe | beelden en fotografie

Een rijke fantasie, een portie gedrevenheid en een gezonde nieuwsgierigheid hebben Van Waeyenberghe al veel vreugde gegeven, die zij wil delen via haar creativiteit. Naast haar academische vorming als beeldhouwer heeft fotografie haar altijd geboeid. Zowel natuur als archtectuur - soms herleid tot detailfragmenten - zijn voor haar een bijzondere bron van inspiratie voor haar abstracte sculpturen. Het is vaak de wisselwerking tussen deze twee disciplines die leidt tot een nieuwe creatie. Haar sculpturen zijn strakke, uitgezuiverde composities, de leiden tot rust en eenvoud. Zij brengt verschillende materialen bij elkaar, zoals blauwe hardsteen, marmer, zwerfkeien en industrieel ijzer. De speelse harmonie van deze materialen zorgt voor beweging in deze abstractie, zonder het evenwicht te verstoren. Een stille kracht komt vrij, een terugkeren naar de essentie.

>> Atelier Deurne - noravw@hotmail.com - www.noravanwaeyenberghe.be

bottom of page