Onder de woorden

2 T/M 24 MAART 2019

Tentoonstelling | Onder de woorden

‘Moet ik er een tekening bij maken?’ Deze uitdrukking gebruiken we soms om onze woorden, ons verhaal of onze redenering te verduidelijken. ‘Onder de woorden’ van schrijvers prijken heel dikwijls prachtige illustraties.

De samenwerking tussen tekst en beeld kan zo ver gaan dat ze spontaan in elkaar verweven worden en elkaar op een sublieme manier aanvullen. Kinder- en jeugdboeken maken hier vaak gebruik van. Verwachting scheppen bij de tekst, deze op ieder moment boeiend houden net zoals het vormgeven van sfeer, decor en personages zijn voor jonge lezers uiterst belangrijk. Daarom krijgt de illustrator heel dikwijls een sleutelrol bij de uitgave van een (jeugd)boek.

Met deze tentoonstelling willen wij zowel jonge als volwassen bezoekers uitnodigen om de illustratie even van ‘onder de woorden’ los te weken en te promoveren als zelfstandig kunstwerk.

Met werk van: Ann De Bode, Frieda Van Raevels, Guido Van Genechten, Jacques & Lise, Joke Van Leeuwen, Kathleen Amant, Kristof Devos, Laura Janssens, Liesbet Slegers, Lize Vanhoof, Marjolein Potti, Riske Lemmens en Trui Chielens

 

RANDACTIVITEITEN

17 maart 2019 om 14 uur
signeersessie door Frieda Van Raevels, Riske Lemmens en Ann De Bode. Riske Lemmens zal tegelijkertijd ook een demonstratie geven.

Doorlopend
Een speurtocht neemt kinderen mee op ontdekking doorheen de tentoonstelling. Op het einde kunnen ze zelf creatief aan de slag.

OPENINGSUREN
Wo t/m zo: 13.30 tot 16.30 uur  |  andere dagen op afspraak  |  vrije toegang

 

Een samenwerking tussen Bibliotheek Oud-Turnhout en Hofke van Chantraine