944 handen | Eindejaarstentoonstelling

15 DECEMBER T/M 20 JANUARI 2019

944 handen | Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstellingen in het Hofke kennen reeds een lange traditie en zijn in de regio uniek qua opzet en uitwerking. De editie van 2018 laat handen spreken. Handen geven en nemen, strelen en slaan, vangen en werpen, wenken en wijzen. De palm die nestelt en aan elke vinger een verhaal.

Dus niet alleen de ogen, maar ook de handen zijn de spiegel van de ziel. Ze vertellen over het verleden, het beroep, het karakter van iemand en over wat die persoon met zijn handen doet. Ze zijn het levensverhaal van een mens, zijn biografie. Handen zijn de dragers van vele handelingen, van zachtaardig tot vernielend.

De tentoonstelling wordt ingedeeld in diverse thema’s: handen als teken van kracht en macht, als instrument van vernietiging, als symbool van zorg en tederheid,... Het uitgangspunt is handen met een verhaal, een getuigenis.

De tentoonstelling is multidisciplinair qua opzet en toont schilderijen, tekeningen, foto’s, installaties, sculpturen, enz. Naast het werk van hedendaagse nationale en internationale kunstenaars (o.a. Koen Vanmechelen, Frans Masereel, Willem Vermandere, Joris Minne, Mieke Werners, ...) willen we ook het eigen erfgoed en andere culturen aan bod laten komen.

Aan de expo is verder ook een breed programma publieksactiviteiten gekoppeld, te raadplegen via onze website, nieuwsbrief, facebook en media.

Openingsuren
do t/m zo: 13.30 tot 17 uur
Andere dagen op afspraak
Vrije toegang